maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pitkästä aikaa

Hui, kuinka pitkä aika edellisestä postauksesta on kulunut, mutta kanditutkintoni loppuun saattamisessa ilmeni pienoisia ongelmia, jotka onneksi saatiin selätettyä, vaikka se vaatikin yöllisiä opiskelutunteja. Mutta keskiviikkona pitäisi olla kandin paperit kädessä. En usko, ennen kuin näen ;) Ja sitten vain sen g:llä alkavan kimppuun ;)

Tämä blogipostaus voisikin olla omistettu juhlille. Niitä kun rakastan järjestää ja muutamat on tullut juhluttua kevään aikana. Viimeisin suurin ponnistus oli eilen nuorimman siskoni päästessä ripille, mutta eiköhän kandikakkukahvitkin vielä pienimuotoisesti juoda, vaikka tämä tutkinto ei vielä työelämään siirtymistä tarkoitakaan. Vuoden päästä toivottavasti ne isommat juhlat ;)

Meidän perheessä on tapana kakkukahvitella synttäreidenkin kunniaksi. Täyttyi vuosia, mikä määrä tahansa. Perheemme ainoata kevään lasta juhlittiin huhtikuun alussa vanhemman pikkusiskoni täyttäessä vuosia. Miten ihana järjestää jotain, kun saadaan nämä etelän asukkaat tänne pohjoiseen <3 Teemana oli vaaleanpunaisuus ja joku luonnehti näitä prinsessasynttäreiksi. Kakkuna olikin prinsessakakun tapainen. Muuna tarjottavana oli minttusuklaamuffinssit, Rocky roadsit ja parmesaanikakku. Ohjeet löytyvät tietysti Kinuskikissalta :)



Vapun vietin etelässä siskoni luona. Vappuna nautimme brunssia, jolla nautittiin itse tehtyjä croissantteja, lihapullia, tuoreita hedelmiä ja keksikakkua. Juomaan simaa tietenkin :)




Seuraavaksi oli äitin juhlien vuoro. Äitienpäiväksi valmistui uunissa paistettu sitruunajuustokakku ja Marianne-marengit. Lahjaksi äitini ja mummuni saivat itse tehdyt

saippuat pakattuina enkelipapereihin sekä ompelemani tuoksusiivet.

Äitini juhli toukokuussa myös syntymäpäiviään, jonne tein kakun. Tämän kakun innoituksena toimi pitsimuotti ja perhoset. Ohjeena Kinuskikissan pitsikakku. Lahjaksi tildailin äidilleni Tilda-enkelin.

Yhdet valmistujaiset mahtuivat myös toukokuuhun. Vastasin erään perhepiiriimme kuuluvan nuoren miehen kakkujen teosta. Mansikkatäytekakku ja sitruunajuustokakku valmistuivat juhlapöytään.

Viimeisimmät juhlat olivat tosiaan eilen, kun nuorimmainen siskoni pääsi ripiltä (only one to go ;)). Iskäni vastasi suolaisista niiden mestarina ja minä makeista. Iskä oli tehnyt herkullista lohisalaattia, lohirieskarullia ja broilerivoileipäkakkua. Minä tein makeiksi tarjottaviksi Raamatun-muotoisen täytekakun vadelma-Daim- sekä valkosuklaatäytteellä. Koristeena oli sokerimassaruusuja ja lehtiä, risti ja laatta, jota koristi siskoni nimi ja juhlien päivämäärä, johon oli lipsahtanut väärä kuukausi ;) Lisäksi oli suklaatäytteisiä macaronseja, lusikkaleipiä, tiikerimuffinsseja orvokkikoristuksin. Onneksi sää suosi juhlapäiväämme. Seuraavat perhejuhlat ovatkin sitten ensi kesänä :)

Tämä postaus on toteutettu kännykällä. Kuvat tosin lisätty jälkikäteen tietokoneella.

Toivottavasti aurinkoisia kesäpäiviä blogissani vieraileville! :)

-Iina

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania juhlaherkkuja!! ♥ ♥ Nuo suklaapitsit/verkot on niin upeita, en vaan koskaan ole uskaltanut edes kokeilla, näyttävät niin vaikeille. :) Tuon keltaisen kakun suklaaverkot on niin upeat!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Jenni! :)
      Nuo pitsiverkot taitaa olla nyt joku muotijuttu. Ei tuonkaan kans mennyt kovin hyvin, sillä se on vain puolessa kakussa :D
      Suklaapitsit puolestaan on helppo tehdä ja ne onnistuu kohtuu hyvin, joten kokeilemaan vaan! Osaat kyllä! :)

      Poista
  2. Aivan ihanan näköisiä kakkuja ja tarjoiluja, namm!

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja <3 Kiitos, että jätit viestin!