torstai 1. tammikuuta 2015

Joulumuistoja -koristeita

Blogin pitäminen ei ole oikein ottanut sujuakseen. Aikaa ei ole vain ollut.
Mutta näin uuden vuoden kynnyksellä ajattelin kokeilla taas. Tiedän vuodesta olevan tulossa kiireisen ja rankan -gradu, päättöharjoittelu, valmistuminen, töiden haku. Mutta haluan pitää avoinna tätä mahdollisuutta hengähtää välillä.

Haluan aluksi muistella joulua, vaikka vuosi on vaihtunut. Joulusta tuntuu olevan pitkä aika, vaikka eihän siitä ole kuin viikko. Pakkasin tänään joulun pois yläkaappiin laatikoihin. Haikein mielin luovun siitä näin jouluihmisenä ja koska tiedän, että ensi joulua en laita enää tähän asuntoon, josta on tullut minulle rakas koti. Toivon löytäväni yhtä rakkaan paikan seuraavaksi kodikseni myös.
Tässä postauksessa kurkistetaan jouluiseen kotiini.

Kynttilät kuuluvat elämääni ympärivuotisesti. Tosin kesällä niitä poltellaan vähemmän, mutta kyllä poltan niitä myös silloin. Syksyllä iltojen pimetessä on ihana sytytellä kynttilöitä ympäriinsä ja tunnelmoida. Joulukuu on tietysti kynttilöiden kulta-aikaa. Silloin niitä löytyy joka puolelta.
Adventtikynttiläperinne alkoi viime jouluna. Tätä aion toteuttaa jatkossakin. Kynttilät pääsivät samaan Prismasta hankittuun astiaan kuin edellisenä jouluna. Numerot ja pyykkipoikakoristeet ovat myös tutut viime vuodelta. Uutena tuli sammalmatto alla sekä kanelitangot.


Keittiön pöydän puutarjottimelle tein jouluisen asetelman. Tuollaista peuraa etsin kauan ja lopulta se löytyi etelän reissultani Tigerista vain muutaman euron hintaan. Merry Christmas -kynttiläpurkki on DIY-työ. Tarvikkeet siihen ostin Oulun käsityömessuilta Emma's&Mama's -kojusta. Olohuoneen pikku pöydän tarjottimelle syntyi asetelma JYSKistä erittäin halvalla löytyneillä tuikkukupeilla, joissa on jouluiset lauseet. Myös hyasintti, joka pääsi washiteipillä päällystämääni peltipurkkiin kuului asetelmaan. 

Piparkakkutalon tein jo marraskuun puolella, viimeisenä viikonloppuna. Tämä oli toinen kerta, kun tein piparkakkutalon ja edellisestä oli jo monta vuotta aikaa Tällä kertaa hankin valmiit muotit ja hoidin kiinnityksen pikeerillä. Näin aion tehdä jatkossakin. Piparkakkutalo jäi kyllä isäni kotiin ihastuttamaan. Ikkunoihin on sulatettu murskattu tikkari ja sisällä loisti LED-tuikku. Kärkkäiseltä hankin nuo XMAS-kirjaimet ja ne koristivat adeventtikynttilöiden kanssa pianonpäällistä sähkökynttelikön edessä. 

Joulukuusi ei ollut perinteinen, vaan se on itse edelliseksi jouluksi tekemäni opiskelutyö. Sitä voi käyttää myös kalenterina, mutta nyt sen koristelin Annon punavalkoisin palloin ja lasisin karkein. Laitoin myös valot. Kuusen juurella näkyy paketteja, joihin kurkataan ensi postauksessa tarkemmin. Huonekuusen myös hankin ensi kertaa ja toivon sen ilahduttavan vielä pitkään. Hankin Jotexilta nuo jouluverhot. 

Joulukortteja vastaanotin myös kiitollisena. Tällä kertaa ne pääsivät joulumessuilta ostamaani metalliverkkokehykseen. Jokainen joulukortti ilahdutti suuresti! Itsekin lähetin kortteja. Perinteisesti tein kortit itse ja myös tänä vuonna valokuvasta. Mietin jotain muutakin, mutta päädyin tähän helppoon ratkaisuun. Olen kyllä tyytyväinen kortin kuvaan, sillä suurimman osan joulukorttikuvista on ottanut taitava siskoni. Nyt onnistuin itse. Kuvassa on pienin ja nuorin koirani Inga, joka antoi parastaan kuvauksissa :) 

Ensi postauksessa tosiaan katsotaan paketteja ja niiden sisältöä tarkemmin. Monta itse tehtyä lahjaa tuli annettua tänäkin vuonna :) 

Mukavaa alkanutta vuotta! 




1 kommentti:

  1. Ihania joulutunnelmia!! ♥ Ja upea tuo itse tehty kuusi!! :) Mäkin niiiiin rakastan joulua, mutta kun ei oltu kotona joulun aikaa niin tuli laitettua tavallista vähemmän kotiakin sitten. Ens vuonna taas räjähtää winter wonderland! :D Blogin päivittäminen on ollut täälläkin haasteena, mutta nyt on asenne kohdillaan, et silloin kun ehtii ja ilon kautta! :) Tsemppiä tuleviin haasteisiin ja ihanaa tätä vuotta!!! ♥

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja <3 Kiitos, että jätit viestin!